Ağır Sanayi Sektöründe İş Elbiselerinin Önemi

20-11-2018 12:47    861

Ağır sanayi sektörü birçok ilimizde yaşam alanlarının dışına konumlanan birçok işçi çalışan sanayi sektörüdür. Örneğin petrol sanayi ya da demir çelik sanayi bir bölgeye kurulmadan önce hava, sağlık ve doğa göz önünde bulundurulmalı, bu durumdan çevre ne düzeyde olumsuz etkilenir araştırılmaları yapılmalıdır. Örneğin yerleşim yerlerine çok fazla yakın olan yerlerde ağır sanayi konumlandırılması yapılmamaktadır. Çevrede yaşayan hayvan türlerine ve sayılarına, geçmekte olan doğal su yolu varsa buna dikkat edilmeli durum buna göre projelendirilmelidir.

Ağır Sanayi Sektöründe İş Elbiseleri Seçimi Nasıl Olmalıdır ?

İş elbiselerinin her şeyden evvel dayanıklı ve nitelikli olması gerekir. İşin niteliğine bağlı olarak yapılan işlerde en küçük bir zorlamada yırtılacak, kopacak veyahut kullanılamayacak vaziyete gelebilen İş elbiseleri ve İş kıyafetleri kullanım açısından da tehlike oluşturacaktır. Bu tehlikeli alanları ve zor çalışma koşullarına uyum sağlayabilecek kıyafetler de, iş ve işçi güvenliğikapsamına girmektedir. Kurumsal kimliği olan firma ve işletmeler bu güvenlik önlemlerinin yanı sıra kıyafetlerin kurumsal kimliğe ve şirket prestijine de uygun olmasın beklerler.

İş elbiselerinin seçimi ile alakadar ki yazımızda da belirttiğimiz gibi Amel elbisesi seçiminde elbiseyi kullanacak olan işçinin alışkanlıkları ve kendini rahat hissetmesi Amel sağlığı ve güvenliği açısından da ehemmiyetlidir. İş elbisesinin konforu çalışanların elbiseyi giymesi için de motive edici olacaktır.


Etiketler: